Manual:Integrat/Incasari si plati/Tranzactii in moneda locala/Registru de casa/Incasari si plati prin CASA: Diferență între versiuni

De la Manual
Jump to navigation Jump to search
m
m
 
(Nicio diferență)

Versiunea curentă din 21 iunie 2021 08:54

Setari , Tutoriale

Prin intermediul acestei ferestre se adauga tranzactiile in moneda locala efectuate prin casa.

Se completeaza rubricile:

  • Tipul operatie - selectare din lista: Incasare sau plata
  • Cont
  • Analitic - selectare din lista de analitice ale contului
Lista din partea dreapta este completata cu informatii despre soldurile contului si analiticului selectat.
Se completeaza automat in cazul in care este bifata rubrica Activare sistem de numerotare automata a documentelor (Chitanta, Dispozitie de plata) din Utle/Setari/Tranzactii in moneda locala si a fost declarat un chitantier in fereastra Serii si numere.
  • Ordonator - aceasta rubrica se completeaza automat cu valoarea stabilita in rubrica Ordonator din Utile/Setari - Registrul de casa
  • Plata actuala - valoarea tranzactiei actuale
  • Valoare repartizata - rubrica disponibila numai in cazul in care tranzactia achita un document
  • Explicatie - optional

In cazul in care achitarea nu se refera la un document, finalizarea inregistrarii tranzactiei se face apeland functia F5 Salvare sau apasand butonul Salvare.

In cazul in care achitarea se refera la documente se apasa butonul Selectare doc. neachitate. Apare o fereastra in care se repartizeaza plata actuala.

Observatii

1. Daca exista un document a carui valoare este egala cu valoarea completata in rubrica Plata actuala. langa suma se afiseaza numarul si data documentului respectiv. In cazul in care este chiar documentul care se doreste sa fie achitat se finalizeaza prin salvarea tranzactiei, fara alta selectie de documente.

2. Dupa repartizarea platii actuale prin intermediul ferestrei Selectare documente referinta, se completeaza rubrica Valoare repartizata cu suma care a fost repartizata. In cazul in care aceasta suma este diferita de suma completata in rubrica Plata actuala se modifica valoarea din aceasta rubrica.