Manual:Integrat/Articole/Poze

De la Manual
Jump to navigation Jump to search

Rezumat[modificare]

Pe masura ce portofoliu de articole al unei companii creste apar si provocari in ceea ce priveste gestionarea cat mai corecta si clara a informatiilor.

Prin intermediul acestei ferestre se pot gestiona pozele articolelor, grupelor de articole si a brandurilor.

Tot prin intermediul acestei ferestre puteti converti pozele in miniaturi reusind astfel sa creati oferta de pret in format PDF de mici dimensiuni care in final se pot trimite pe email.

Setari[modificare]

Sunt acceptate spre prelucrare si gestionare poze in format "jpg". Aceste poze se vor salva intr-un director special care trebuie specificat in setari la rubrica director poze.

Prezentarea ferestrei[modificare]

Prin destinatar intelegem articol/grupa/brand.

Fereastra este impartita in trei zone:

Zona de filtrare[modificare]

Gestiune - se poate stabili o gestiune care va pune la dispozitia ferestrei stocul curent.

Grupe - se poate selecta una sau mai multe grupe de articole

Branduri - se poate selecta unul sau mai multe branduri

Sortiment - se poate selecta unul sau mai multe sortimente

Sezoane - se poate selecta unul sau mai multe sezoane

Lise preturi - se poate selecta o lista de preturi

Tabel poze nealocate[modificare]

In acest tabel sunt prezentate toate pozele care nu au fost atribuite nici unui destinatar. Tabelul contine informatii despre poza si prezenta acesteia in directorul local de poze si directorul de poze a magazinului online. Pentru o corelare cat mai clara aplicatia va redenumi fiecare poza atribuita asftel:

- pentru codul de articol este SALATA: "codul de articol" + "_1.jpg" > "SALATA_1.jpg"

- pentru grupa de articole SALATE: "id-ul intern" + "_1.jpg" > "0017W_1.jpg"

- pentru brand EXEMPLU BRAND: "id-ul intern" + "_1.jpg" > "0019S_1.jpg"

Fiecare fisier va fi amprentat cu o chei unica care este obtinuta prin metoda HashFile cu algoritm md5 si encoding mode hex.

Prin aceasta metoda se poate verifica exact daca fisierul respectiv trebuie sa fie actualizat pe magazinul online si viceversa.

Chiar daca in fereastra amprenta nu este vizibila, pe disc, numele fisierului contine si amprenta: SALATA-943e1c736ba00933bece502471e02108-.jpg

Tabel destinatari[modificare]

In acest tabel sunt prezentate toate pozele care au fost atribuite unui destinatar.

In plus, in acest tabel sunt afisate si informatii despre destinatarul pozei respective.

Tabelul contina informatii despre articole sau despre grupe & branduri.

Pentru afisarea grupelor si a brandurilor trebuie bifata optiunea grupe & branduri din zona de filtrare.

Import[modificare]

Functia F11 Import deschide fereastra Poze extern import prin intermediul careia se pot copia pozele dintr-o locatie externa pe care o vom denumi sursa in directorul de poze local pe care il vom denumi destinatie.

Directorul din care se copiaza pozele este format dinamic in functie de informatia completata in rubricile director import si directorul firmei la care se adauga directorul Poze. (ex. remote: \\tsclient\C\Integrat\Exemplu\Poze si ex. local: c:\Integrat\Exemplu\Poze).

La deschiderea ferestrei se incarca lista de poze existente in sursa in paralel cu eventualele corespondente existente in destinatie. In aceasta fereastra este prezentat un singur tabel si doua poze. Poza aflata in directorul sursa in partea de sus si cea aflata in directorul destinatie aflata in partea de jos.

Importul pozelor se realizeaza selectarea pozelor si click pe butonul Import.

Pozele importate vor fi copiate din directorul sursa in directorul destinatie si apoi cele existente in directorul sursa vor fi mutate intr-un subdirector denumit arhiva.

Pentru a se putea realiza mutarea respectivelor fisiere aplicatia trebuie sa aiba drept de scriere in directorul sursa.

poza articol.jpg se copiaza din

\\tsclient\C\Integrat\Exemplu\Poze\poza articol.jpg

in

C:\Integrat.Poze

apoi se muta din

\\tsclient\C\Integrat\Exemplu\Poze\poza articol.jpg

in

\\tsclient\C\Integrat\Exemplu\Poze\Arhiva\poza articol.jpg

Dupa import aplicatia evalueaza si atribuie in mod automat fiecare poza unui destinatar, daca acesta exista. In cazul in care nu exista destinatar atribuirea se realizeaza manual.

Verifica locale[modificare]

Prin apasarea acestui buton se verifica directorul local in care sunt pozele si se noile poze sunt amprentate. Deasemenea, se completeaza si rubrica local din tabele.

Local[modificare]

Prin apasarea acestui buton se improspateaza tabelele prin interogarea bazei de date cu poze.

Verifica site[modificare]

Prin apasarea acestui buton se apeleaza functia php completata in variabila http_xmlmd5 declarata in conectorul aferent magazinului online. Acesta functie verifica directorul se pe site in care sunt pozele si noile poze vor fi amprentate. Deasemenea, se completeaza si rubrica site din tabele.

Site[modificare]

Prin apasarea acestui buton se improspateaza tabelele prin interogarea bazei de date cu poze.

Upload[modificare]

Prin intermediul acestui buton se pot copia pozele din directorul local in directorul de pe site printr-un transfer de tip FTP.

Lista se compune din tabelul cu pozele alocate dar se poate compune si din tabelul cu pozele libere in cazul in care se apasa click-dreapta de mouse.

Download[modificare]

Prin intermediul acestui buton se pot copia pozele din aflate in directorul de pe site in directorul local printr-un transfer de tip FTP. Inainte de copiere se creaza o lista cu toate pozele care exista in directorul de pe site dar nu exista in directorul local.

Miniaturi[modificare]

Pozele in miniatura sunt utile atunci cand se creaza un catalog de preturi cu poze.

In aplicatie exista doua rapoarte care contin poze Catalog preturi clienti (poza 1) si Catalog preturi clienti (poza 1) v.2.

Fiecare poza ocupa un anumit spatiu in functie de dimensiuni si culori.

Crearea unui set de miniaturi se realizeaz aprin apasarea butonului miniaturi noi care are ca efect deschiderea ferestrei Miniaturi in care se stabileste latimea si inaltimea pozelor.

Din testele efectuate de noi o poza de dimensiune 800x600 care ocupa un spatiu de 118KB poate sa fie redimensionata la 150x150 si sa ocupe un spatiu de 2.24KB care reprezinta aproximativ 2% din poza initiala. Practic, in spatiul pe care il ocupa o poza in format 800x600 pot intra 50 de poze in format 150x150.

Aceste poze se vor salva intr-un subdirector in cadrul directorului local si va purta numele dormat din latime si inaltime (ex: 150x150).

Trebuie avut in vedere ca miniaturile sunt verificate de aplicatie la cerere. Dupa ce se aloca poze trebuie sa fie apelata functia verificare miniaturi care are va efect crearea miniaturilor aferente pozelor alocate.