Manual:Integrat/Salarii/Istorie/Rectificative

De la Manual
< Manual:Integrat‎ | Salarii‎ | Istorie
Versiunea din 5 iulie 2019 08:50, autor: Avir (Discuție | contribuții) (Pagină nouă: Prin intermediul acestei ferestre se pot genera rectificative pentru Declaratia 112. Fereastra permite selectarea perioadei dorite si a tipului de rectificare. In Manual:Integr...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Prin intermediul acestei ferestre se pot genera rectificative pentru Declaratia 112.

Fereastra permite selectarea perioadei dorite si a tipului de rectificare.

In tabelul de mai jos sunt afisati toti angajatii care au fost declarati.

In dreptul lor se mentioneaza daca sunt de tip contract sau conventie cu retinere la sursa.

Tot aici sunt evidentiate eventualele modificari (A = adaugare, M = modificare, S = stergere).

Dupa efectuarea modificarilor dorite se apasa butonul Recalculare centralizatoare.

Aceasta operatie reface calculele pentru recapitulatia contabila, inclusiv creantele din Declaratia 112, si are ca efect activarea butoanelor Recapitulatie contabila, Nota contabila, Diferente nota contabila, D112 - Anexa 1.1 - Angajator, D112 - Anexa 1.2 - Angajati precum si a butoanelor care permit generarea Declaratie 112.

O declaratie rectificativa poate fi stearsa sau se poate reveni la valorile initiale (vezi si tutorialul despre aceste functii).


Atentie !!! Diferente contabile NU sunt transferate automat in contabilitate.

Trebuie sa introduceti manual in contabilitate o nota contabila pentru diferente. Informatia necesara acestei note se obtine apasand butonul "Diferente nota contabila".

O rectificativa poate fi stearsa prin intermediul functiei "Sterg rectificativa".

Aceasta functie este utila in cazul in care ati facut modificari si vreti sa renuntati la ele.

Revenirea la valorile initiale se face utilizand functia "Valori initiale".

Apare o fereastra de dialog in care puteti opta pentru revenire la valorile initiale pentru angajatul/contractul pe care sunteti pozitionat sau pentru revenire pentru toti angajatii/contractele.

Pentru informatii suplimentare despre celelalte liste, generarea Declaratie 112, optiuni si facilitati de listare consultati tutorialele atasate ferestrei "Lichidare".

Operatii angajati Din meniul Salarii selectez Rectificative. Pentru adaugarea unui angajat apelez functia "Adaugare rand". Sunt intrebat ce doresc sa adaug. In cazul meu selectez "Angajat". Apare o fereastra in care in partea de sus sunt afisati toti angajatii care nu au fost declarati si au data de angajare cel mult egala cu ultima zi din luna pentru care fac rectificari. Pozitionez cursorul pe angajatul dorit si apas butonul "Preluare rectificativa".

Fac si eventuale modificari ale datelor acestuia si finalizez apasand butonul "Salvare". Pentru modificarea informatiilor despre un angajat pozitionez cursorul pe acesta si apelez functia "Modificare rand" Apare o fereastra in care modific informatiile care au fost declarate incorect. Modific salariul brut la 2500. Tot in acest ecran pot sa adaug concedii medicale nedeclarate inca, apeland functia "Adaugare rand". Renunt la adaugarea concediului. Finalizez apasand butonul "Salvare". Pentru stergerea unui angajat ma pozitionez pe el si apelez functia "Stergere rand". In acest caz randul a fost sters in mod real deoarece angajatul nu a fost declarat in luna 06/2013. Daca folosesc functia "stergere rand" pentru un angajat care a fost declarat in luna 06/2013 rubrica "Mod" este completata cu litera S (de la stergere) si rubrica Rectificat cu data de 01/07/2013. Prin aceasta operatie angajatul este eliminat din declaratie. In cazul in care se sterge din greseala un angajat acesta se poate reintroduce in declaratie prin apelarea aceleiasi functii care are ca efect anularea stergerii. Angajatul dispare din lista doar daca a fost adaugat in aceasta rectificativa. Operatii contracte sau conventii la sursa Din meniul Salarii selectez Rectificative. Pentru adaugarea unui contract sau conventie cu retinere la sursa apelez functia "Adaugare rand" si selectez "Retineri la sursa". Apare o fereastra in selectez tertul prin apelarea functiei Cautare. In aceasta lista regasiti doar tertii declarati ca persoane fizice care au CNP corect. Selectez la rubrica "Tip asigurat", "Venituri in regim de retinere la sursa a impozitului" si completez rubrica venit cu 1000. Aplicatia calculeaza implicit retinerile. Daca modificati valorile rezultate din calcul pot sa apara erori in Declaratia 112. Finalizez apasand butonul "Salvare". Dupa adaugarea unui contract trebuie sa apelez functia "recalculare centralizatoare". Apelarea functiei "stergere rand" elimina toate adaugarile care nu au fost recalculate.

Pentru stergerea unui contract pozitionez cursorul pe inregistrarea dorita si apelez functia "Stergere rand". Rubrica "Mod" este completata cu litera S (de la stergere) si rubrica Rectificat cu data de 01/07/2013. Pentru modificarea informatiilor pozitionez cursorul pe inregistrarea dorita si apelez functia "Modificare rand" Apare aceeasi fereatra in care modific informatiile care au fost declarate incorect. Modific Venitul cu 2500 si salvez. In cazul in care se sterge din greseala un angajat acesta se poate reintroduce in declaratie prin apelarea aceleiasi functii care are ca efect anularea stergerii. Angajatul care a fost introdus in aceasta luna se sterge in mod real.